انواع لامپ

• لامپ رشته ای

 

همان لامپ‌های معمولی و سنتی است که در ساختار آن‌ها از رشته تنگستن استفاده شده است.زمانی که جریان الکتریسیته از این رشته عبور می‌کند، باعث درخشندگی آن شده و به اصطلاح لامپ روشن می‌ گردد.رشته تنگستن موجود در حباب لامپ‌های رشته‌ای در محیط خلأ یا با گاز نیتروژن محاصره شده است. لامپ‌های رشته‌ای در اندازه‌ها و شکل های مختلفی وجود دارند که بنا به نیاز و عملکرد، می‌توان یکی از آن‌ها را انتخاب کرد. کاربرد لامپ‌های رشته‌ای به این گونه است که عبور جریان ناگهانی سبب گرم شدن و سوختن رشته تنگستن می‌ گردد. این لامپ‌ها به طور متوسط بین 700 تا 1000 ساعت عمر مفید دارند و یکی از عیب های آن‌ها مصرف انرژی زیاد است

• لامپ فلورسنت

لامپ فلورسنت (Fluorescent Lamps) بیشتر با نام لامپ مهتابی شناخته شده است. ساختار پیچیده‌ ای نسبت به لامپ‌ها ی رشته‌ای دارد. در این لامپ‌ها در فاصله میان کاتدها، یک لوله فلورسنت قرار گرفته است. داخل این لوله توسط جیوه و برخی گازهای دیگر پر شده است که عبور جریان الکتریسیته از آن‌ها سبب تولید نور و تابش می‌شود. پوشش فسفری که در بیرون قرار دارد، انرژی تابشی را به نور مرئی مبدل می‌کند. لامپ‌های فلورسنت در قیاس با لامپ‌های رشته‌ای انرژی کمتر برای تولید نور لازم دارند و به همین دلیل از ثبات بیشتری برخوردار هستند. با توجه به اینکه این لامپ‌ها با جیوه پر شده اند، دفع آن‌ها پس از سوختن لامپ کم دشوار بوده و باید نکات ایمنی در این باب رعایت شود. طول عمر فلورسنت از رشته‌ای بیشتر است و برق کمتری مصرف میکند

• لامپ فلورسنت فشرده یاCFL

لامپ‌ فلورسنت فشرده CFL (Compact Fluorescent جایگزینی برای لامپ‌های رشته‌ای در ساختمان‌ها و خانه ها محسوب میشوند. لامپ‌های CFL کاربرد و ساختاری یکسان با لامپ‌های فلورسنت معمولی دارند با این اختلاف که می‌توانند با مصرف انرژی کمتر، همان میزان از نور را تولید کنند. ساختار این لامپ‌ها به این صورت است که از چند حلقه لوله‌ای پر از جیوه تشکیل شده‌اند که تشابه زیادی به حباب لامپ‌های رشته‌ای دارد. این گونه لامپ‌ها در مقایسه با رشته‌ای طول عمربیشتری داشته و تا حدود 10 هزار ساعت قوای کار دارند. این لامپ‌ها مصرف انرژی کمتر و درخشندگی بالاتری نسبت به لامپ‌های رشته‌ای دارند.

• لامپ هالوژن

لامپ های هالوژن را  میتوانیم نسخه بهبود یافته ای بدانیم که رشته تنگستن درون لامپ با یک پوشش شفاف پوشانده شده است و دارای اندازه کوچکتری نسبت به لامپ‌های لامپ رشته‌ایی است. تفاوت این نوع لامپ‌ها با لامپ رشته‌ای،به دلیل استفاده از مقدار کم هالوژن همراه با یک گاز بی‌اثر است. گاز بی‌اثر که در این لامپ‌ها است، می‌تواند روشنایی و طول عمر لامپ را افزایش دهد و کارایی و درخشندگی آن را نیز به میزان قابل توجهی بالا ببرد. هالوژن‌هایی که در حال حاضر  در بازارموجود است، تنها به دلیل شباهت با هالوژن‌های قبلی از حیث ساختار با این نام خوانده می‌شوند والا در تولید آنها از فناوری SMD و COB استفاده می‌شود.

• لامپ های ال ای دی

لامپ‌هایی هستند که با فناوری اخیر همراه با بازدهی بالا طراحی و تولید می‌شوند. در لامپ ال ای دی نور توسط عبور الکترون‌ها در یک نیمه‌هادی پخش می‌شود. این گونه لامپ‌ها رشته تنگستن ندارند و از قدرت بیشتر و طول عمر بیشتری برخوردار هستند.یکی از خصوصیت های ین لامپ‌ها توانایی ایجاد طیف رنگ متفاوت بدون بهره از فیلترهای رنگی است. این لامپ‌ها در قیاس با لامپ‌های رشته‌ای توانایی تولید نوربیشتری دارند. مصرف انرژی لامپ‌های LED پایین‌تر بوده و نسبت به لامپ‌های سی اف ال نیز بهترهستند

لامپ‌های LED از نظر طول عمر بی‌ مانند هستند و می‌توانند تا 100 هزار ساعت کار کنند. گستره نوری معین ، ایمنی بالا و هزینه مناسب از دیگر ویژگی‌های لامپ‌های ال ای دی به حساب می آیند که منجر به محبوبیت بالای آن‌ها شده است. این لامپ‌ها که قدرت تبدیل 90 درصد انرژی الکتریکی به نور را دارند در انواع مختلفی تقسیم‌بندی شده اند.

• لامپ های ریسه ای

این لامپ ها به شکل ریسه ای از لامپ های ریز در کنارهم قرار گرفته اند و اکثرا برای جلب توجه و باقی گذاشتن اثرات مثبت در ذهن بیننده به کار می روند .به طور معمول برای نور پردازی ریلی و نورپردازی سقفی مورد استفاده قرار می گیرند.

• لامپ های لینسترا

این نوع  لامپ‌ها شکل لوله‌ای دارند و تنها دارای یک نقطه اتصال تکی هستند. این لامپ ها در موارد مختلف استفاده می شوند. معمولا ساختار این نوع از لامپ‌ها از شیشه است ؛اما امکان استفاده از پلاستیک منعطف نیز برای ساخت آن‌ها وجود دارد

• لامپ های سریAR

لامپ‌های هالوژن ولتاژ پایین هستند که به صورت تخصصی برای روشنایی با ولتاژ کم و بهره در محوطه طراحی شده‌اند. با استفاده از این لامپ‌ها می‌توان زاویه‌های مختلف پرتو نور، از جمله گسترده، باریک و بسیار گسترده را به وجودآورد. با استفاده از این لامپ‌ها می‌توان نور را به هر اندازه‌ای که لازم داریم متمرکز کنیم.

• لامپ های سریALR

 ازسری لامپ‌های بازتابنده آلومینیومی هستند که یک درپوش بسیار بزرگ با پایه کوچک دارند و می‌توانند نور را به راحتی به سمت جلو انعکاس دهند. به همین سبب این نوع لامپ‌ها برای استفاده در فضای بیرون بهترین گزینه هستند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *